>Datça’da Hayatın İçinden Bitkiler

Datça’da bir grup gönüllü, 2002 yilinda Datça Yerel Tarih Grubu’nu kurdu. O gün bugündür
de bikmadan usanmadan çalisiyorlar. Amaçlari, “Datça Yarimadasi’nin tarihsel ve kültürel
mirasini arastirmak, arastirmalarini Datçalilar ve Datça dostlariyla paylasmak, yerel degerleri
gelecek kusaklara aktarmak.”
Iste bu grubun çalismalarindan biri de Datça yarimadasinda yetisen bitkilerin çesitli alanlardaki
kullanimlarini derlemek, kayda geçirmek. Yillardir verdikler emek sonunda meyvesini “Datça’da
Hayatin Icinden Bitkiler” adindaki kitapla verdi. Onlar “amatörce” yaptiklarini söyleseler de son
derece profesyonelce bir is çikarmislar. Kitapta aci kavundan bademe, bodur mahmut’tan
karabas kekigine, ignecikten septsuyuna, salepten zeytine 123 bitkinin yemek, çay, kozmetik, tedavi, oyun
gibi çesitli alanlardaki kullanimlarina dair kapsamli bilgiler ve tarifler var. Kitabin bölümleri
arasinda Datça’dan iki yöresel yemek, Datça tariminda asamalar, bal ve Datça Pazari da var.
Kitabin 20 ytl’den, dernek makbuzu karsiliginda satilacagini, gelirinin tamamen Datça’da kurmayi arzu ettikleri müzenin
yapimi için kullanilacagini söylediler. Datça Yerel Tarih Grubu ve çalismalari hakkinda ayrintili
bilgiyi www.datcaytg. blogspot. com adresinden edinebilir, kitabi edinmek için kendilerine
datcaytg@gmail. com adresinden ulasabilirsiniz. Dilerim bu güzel çalisma baska yörelerimizde
yepyeni grup ve çalismalarin filizlenmesini saglar. Tüm Datça Yerel Tarih Grubu üyelerine
emeklerinden dolayi tesekkür ediyor, eserlerinin nice güzel çalismayi ateslemesini diliyorum.
(Lütfen bu çalismayi siz de kendi gruplariniz ve dostlarinizla paylasir misiniz?)
Tijen
www.mutfaktazen. blogspot. com
www.zeninthekitchen .blogspot. com

Önceki Metin

Next Article

İlgili Yazı

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0