>Erik

>Oku Bil Sor Sorgula? Kısaca Bilgilenmek Lazım?

Erik

Her gün bir avuç kuru erik yiyin,

Aşırıya kaçmayın, fazlası kilo yapıyor

Kuru eriğin besin değerleri tazesine göre daha fazladır. Ayrıca pişirilmeden yenmesi daha yararlıdır; kompostosu ya da hoşafı yapıldığında vitamin değerleri düşer, ama içine şeker katıldığından kalori ve karbonhidratı artmaktadır.

Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

100 gr. Kuru Eriğin Besin Değeri İçerikleri

66 kalori,

17.8 gr karbonhidrat,

299 mg potasyum,

17 mg fosfor,

2mg sodyum,

18 mg potasyum,

0.5 mg demir,

0.4 mg lif

Önceki Metin

Next Article

İlgili Yazı

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0