>FIRINDA SİGARA BÖREĞİ

>annemden pek kolay bir börek tarifi yazayım …az miktarlarda pişirmeye ve pişmeden buzlukta bekletmeye çok uygun..

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ

– 3 yufka

– 2 yumurta

– 1,5 çay bardağı süt

– 1 çay bardağı zyağı (çay bardağı ölçüm küçük çay bardağı ile, Ajda tipi kocamanlardan değil..)

– istenen iç malzemesi

– susam ya da çörekotu

Yufkaları üstüste koyup 8er dilime böl. İç malzemesi koyarak sar. Çok sıkı olmasın.Tepsiye diz.

Yumurta, süt, zyağı karıştır, böreklerin üstüne dök. 15 dk sonra börekleri ters çevir, üstüne susam ya da çörekotu serp. 10-15 dk daha beklet. Börekler bu sosun büyük bir kısmını emmiş olacaklar. İnce ve taze yufka ile hepsini çekiyor.

180 derece fırında kızarana kadar pişir.

– fırın tepsisine yağlı kağıt koymayı öneririm, sos nedeni ile tepsiyi temizlemek zor olabiliyor. Ya da teflon tepsi öneririm..

– Büyük fırın tepsileri 24 adet alıyor, yani bu ölçünün tamamı. Börekler birbirine değerek yerleştiriliyor. Pişince azıcık yapışmış oluyor ama ayrılıyorlar.

– ben 3 yufka ile sarıp, yarısını pişiriyorum genelde, kalanı buzluğa atıyorum. Buzlukta 2-3 hafta beklettiğim bile oldu. Büyük miktarda sarılıp, parça parça çıkarılıp pişirilebilir.

– eğer börekler soğuyunca yumuşak kalsınlar isteniyorsa, fırından çıktığında tepsinin üzerine bir gazete kapatın, üzerine su serpin, gazete iyice nemlensin. Ya da böreklere değmeyecek kadar yüksek kenarlı bir tepsi ise nemli bir bez ile örtün.

İlgili Yazı

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0