>KABAK BÖREĞİ

>Bu tarifi boludayken kardeşimden almıştım. kabağın bu kadar lezzetli olacağı hiç tahmin etmemiştim. yapılışı çok basit ve çok kısa zamanda yapabileceğiniz bir tarif. malzemeler;
*3 kabak
*1 demet dereotu
*1/2 maydanoz
*1/2 taze lor
*1 buyuk sogan
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tutam kırmızı biber
*1 tutam tuz
*4 hazır yufka
*2 kaşık zeytinyağı

sos için
*1kg yogurt
*3yumurta
*bir cay bardağı zeytinyagı

hazırlanışı;
ana malzemeler doğranarak karıştırılıyor, en son rendelenmiş kabak içine karıştırılıyor. kabak en son konuluyor, cunku biraz diri olması için en son karıştırılmasında fayda var. aksi takdirde kabak cok cabuk ezilir. homojen karışım sağlandıktan sonra, sosun malzeleri hep birlikte karıştırılıyor.

tepsinin en altı yağlandıktan sonra, 1tane bütün yufka tepsiye yayılır, üzerine 3 kaşık sos dağıtılır. sonra 1,5 yufka kat kat tepsiye konur ve her kata sos yayılır. sonra malzemenin tamamı her köşeyi kapsayacak şekilde yayılır, üzerine kat kat 1,5 yufka yayılır ve her kata sos ilave edilir. enüstüne altta yaymış olduğumuz yufka güzelce katlanarak örtülür ve sos eklenir. sosu yayarken dikkat edilmesi gereken husus her yerin ıslandığından emin olmamız gerekir. en üstü tamamen ıslandıktan sonra, buyuk bir bıcakla 12 parçaya bölünür. tepsinin geniş tarafı 4e bölünür, kısa bölüm 3e bölünür.

pişirme
170 derecede 40 dakikaya ayrlanır. pişerken tepsiyi kontrol etmeyi unutmayın. tepsinin üstü kabarmaya başlayınca, tepsiyi bir alt rafa indirmeyi unutmayınız.
börek piştikten 5dk sonra kesme yerlerinden tekrar kesip, her dilimi hava alacak şekilde soğumaya bırakınız. sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0