>Kuru Kayısı

>Oku Bil Sor Sorgula? Kısaca Bilgilenmek Lazım?

Kayısı

Geleneksel olarak kayısılar renklerinin açılması için taze iken kükürtlenerek kurutulmaktadır. Ancak organik ürünlerde renk açıcı olarak kükürdün kullanımına izin verilmediğinden organik kayısılarımız kükürtlenmeksizin kurutulur ve bundan dolayı renkleri sarı olmayıp tamamen doğal kurutma rengine sahiptir. Katkı maddesi içermediğinden dolayı da kendine has bir koku ve lezzettedir.

üreticilerimiz tarafından kurutulan kayısılar, kurumanın genellikle 3. gününde elle çekirdekleri çıkartıldıktan sonra kurumalarını tamamlarlar.

Kuru kayısının beslenme ve sağlık açısından en önemli bileşiklerinden birisi de diyet lifidir. Kuru kayısının 100 g’da yaklaşık olarak 24 g diyet lifi bulunur. Yetişkin bir insanın günlük diyet lifi gereksinimi ise 25 gramdır.

Kayısılardaki yüksek beta karoten ve likopen aktivitesi kalp sağlığını korur.

Beta karoten vücutta A vitaminine dönüştürülebilir. Bu sayede kayısı tüketimi göz sağlığımızı koruduğu gibi viral enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemimizi de güçlendirir.

Besin değerleri (100gr da)

Kalori 51 kalori

Protein 1 gr.

Karbonhidrat 2,8 gr.

Kolesterol 0;

Yağ 0,2 gr.

Lif 0,6 gr.

Fosfor 23 mgr.

Kalsiyum 17 mgr.

Potasyum 281 mgr.

Magnezyum 12 mgr.

A Vitamini 270 IU

B1 Vitamini 0,03 mgr.

B2 Vitamini 0,04 mgr.

B3 Vitamini 0,6 mgr.

B6 Vitamini 0,07 mgr.

C Vitamini 10 mgr.

E Vitamini 0,5 mgr.

Eser miktar folik asit

Önceki Metin

Next Article

İlgili Yazı

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0