>Kurutulmuş Domatesli Dana Etli Güveç (4 Kişilik)

>

Kurutulmuş Domatesli Dana Etli Güveç (4 Kişilik)

Malzemeler

1 YK Zeytinyağı

1 Kg kemiksiz dana eti 1 cmlik küplere bölünmüş

1 Büyük Soğan (Kıyılmış)

15 Cl dana eti suyu(1 kahve fincanı)

10 Cl kırmızı şarap(1 Kahve Fincanı)

1/2 kahve fincanı kurutulmuş domates zeytinyağında beklemiş

Yapılışı

Yağı geniş bir tavaya dök ve ısıt 2-3 parça et koyup kahverengileşinceye kadar pişir. Kahverengileşen etleri ağzı kapalı bir tencereye al. Etlerin her sıra arasına karabiber ve tuz serp. Etlerin pişmesi bittikten sonra tavadaki ateşi düşür ve soğanları pembeleşinceye kadar kavur. Et suyunu tavaya dök sonra hepsini etlerin durduğu tencereye dök .Kurutulmuş domatesleri ve şarabı ekle. Kaynayıncaya kadar pişir. Ateşi düşür ve et yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirmeye devam et. Tercih edeceğiniz sebzeleri üzerine koyup birazdaha pişirin sebzeler yumuşayınca servise hazırdır.


Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0