>Stevia Şeker Bitkisi

>

Stevia Bitkisi “Şeker Bitkisi”
Stevia İle Sağlıklı yaşam
Paraguay ve Brezilyada 40 yıldan bu yana şeker hastalarına verilen bitki,kristalize edilmiş şeker ve suni tatlandırıcıların aksine,hazmedildiği esnada ensülin salgılanmasına gerek duymuyor.
Bu bitkiden elde edilen sıvı haldeki özsu,kan şekerini düzenleyici olarak kabul ediliyor.
Brezilyada Stevia bitkisinin yaprakları ile hazırlanan çay ve kurutulmuş yapraklarından üretilen kapsüller  şeker hastalarına verilen ve resmi makamlarca kabul görmüş tedavi aracı olarak kullanılıyor.Şeker bitkisinin yapraklarını kaynatmak suretiyle şerbetimsi bir kıvama getirerek çeşitli yiyecek ve içeceklere katan Paraguay lılar yüksek kan şekerini bu sayede düşürüyorlar.
Stevia bitkisinin ihtiva ettiği “steviosid” maddesi vücudumuzdaki tat duyuları tarafından normal şekerin 200-300 katı daha şekerli olarak algılanıyor.Dolayısıyla bir tutam şeker bitkisi tozu ,bir litre çay,kahve veya diğer içecekleri tatlandırmaya yeterli oluyor.Bu bitki,bal,pekmez yada meyve şekerlerinin içindeki alkolden ileri gelebilecek ekşimeye kesinlikle yol açmadığı gibi,kimi tatlandırıcıların yan etkilerindende uzak.
Kullanım Alanları
Şeker Hastalığı(diabet)
Sitevia bitkisi kullananlar her bardak çayın içine 10 damla stevia özsuyu damlattıklarını belirtiyor ve düzenli kullanım neticesinde kandaki şeker düzeyinin dengeye geldiğinden söz ediyorlar.Doktorun denetiminde kullandıkları ensülini dahi belli bir müddet sonunda daha az kullanmaya başladıklarını,hatta kimilerinin tamamıyla iyileştiğini vurguluyorlar.Şeker hastalarının yanı sıra kan şekeri düşük olanlarında kullanabileceği stevia bitkisini çay olarak hazırlayıp içmekte mümkün.Nitekim bedenin takatsizliğini giderirken zihinsel faaliyetlerin veriminide arttırıyor,şeker bitkisi stevia.
Aşırı kiloların atılması:Diyet için çok önemli bir bitkidir.
Kabızlık:
Depresyon,asabiyet:Güney Amerika Kızılderilileri tarafından yatıştırıcı olarak kullanılan stevia bitkisi,aynı zamanda sinirleri güçlendiriyor.İçerdiği mineral ve madenlerden kaynaklandığı düşünülen bu bitkideki yatıştırıcı tesir,vücuttaki bazı eksik maddelerin giderilmesiyle ortaya çıkıyor.
Stevianın  yaprakları vücuttaki asit-baz dengesini yeniden normal düzeye ulaştıran maddeler içeriyor.
Yüksek tansiyon
Çocuklar için gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bir bitki.
Stevia Bitkisinin Kullanımı:
1/4 litre su ateşte kaynatıldıktan sonra altı kısılarak içine bir su bardağı stevia yaprağı katılır.3 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve soğuyana dek demlemeye bırakılır.
Tülbent yardımı ile iyice süzülerek kapalı bir kapta veya cam kavanozda saklanabilir.
Bir hafta boyunca buzdolabında muhafaza edilebilir
Not:Kalan posa az miktarda salatalarda hoş tat verir.
Şeker bitkisinden elde edilen bu sıvının hangi miktarlarda kullanılacağına , herkes kendi damak zevkine göre karar verebilir.Stevia toz halinde rafine edilmiş şekerden 250-300 kat daha tatlı olduğu halde hiçbir kalori ihtiva etmemektedir.
Herhangi bir yan etkisi de bulumadığı tesbit edilen stevia bitkisi ile hazırlanabilecek bazı tarifler:
Bisküvi:
-100 gr. Çekirdekleri ayrılmış hurma
-1 bardak sıvı yağ(zeytinyağı)
-250 gr tam köy unu
-1 çorba kaşığı tarçın
-50 gr badem
-2-3 tatlı kaşığı stevia(sıvı halde)
-biraz su
Hurmalar,bir miktar su ile bir taşım kaynatılır.soğumaya bırakıldıktan sonra bademlerle birlikte ezilir.Ardından diğer malzemelerle karıştırılıp iyice yoğrulur ve bir tepsinin üzerine bisküvi kalınlığında sürülür.Fırına vermeden önce kesilir,orta hararette (170-180C)
Yarım saat boyunca pişirilir.                      
Muhallebi:
-1 lt süt
-4 çorba kaşığı organik pirinç unu
-1-2 tatlı kaşığı sıvılaştırılmış stevia
Kakaolu muhallebi için 2 çorba kaşığı kakao,vanilyalı muhallebi yaparkende vanilya şekeri katabilirsiniz.
Çikolata:
-1 çorba kaşığı tereyağı(veya kaynatılarak köpüğü alınmış köy yağı)
-6 çorba kaşığı kakao(veya 3 çorba kaşığı kakao ile 3 çorba kaşığı keçiboynuzu tozunu karıştırabilirsiniz)
-2 çorba kaşığı sıvılaştırılmış stevia
-6 çorba kaşığı süt
Kısık ateşin üzerine koyduğunuz bir tencerede önce tereyağını erittikten sonra sırası ile diğer malzemeleri katarken sürekli karıştırmayı sürdürmelisiniz.
En son sütü ekledikten sonra hafifçe kaynamaya başlar başlamaz ateşten alıp soğumaya bırakın.
Tenceredeki karışımı elinizle yuvarlak toplar halinde şekillendirebilir yada bir tepsinin üzerine sürüp
kareler halinde kesebilirsiniz.Son olarak,yuvarladığınız topları hindistan cevizine veya şamfıstığına bulayıp buzdolabında muhafaza edebilirisiniz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
Yorum yazarken HTML kodlarını kullanabilirsiniz.

Have no product in the cart!
0